Τα 5 δις θα “αγγίξει” η αξία της Revolut εν όψει νέας χρηματοδότησης

Στα 5 δις αναμένεται να φτάσει η αξία της Revolut εν όψει μιας νέας χρηματοδότησης 500 εκατ. δολαρίων και ενός δανείου ύψους 1 δις που πρόκειται να λάβει η εταιρεία από τη JP Morgan.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα που αναπαράγουν την είδηση, ο γύρος αναμένεται να κλείσει μέσα στον Ιανουάριο και θα τριπλασιάσει την αξία της εταιρείας, η οποία στην τελευταία αποτίμηση ήταν στα 1,7 δις δολάρια.

Η Revolut φαίνεται να πετυχαίνει τον στόχος της, ο οποίος, όπως είχε δηλώσει ήταν να σηκώσει 1,5 δις για να στηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξή της, αν και μάλλον η νέα αποτίμηση της δεν είναι αυτό που περίμενε. Πέρυσι, ο CEO της εταιρείας, Nikolay Storonsky, είχε δηλώσει ότι η Revolut θέλει να ανεβάσει την αξία της στα 7 με 8 δις δολάρια, με τον γύρο που θα κλείσει το 2020.

Όπως και να έχει, η είδηση μιας τόσο μεγάλης χρηματοδότησης αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα και έρχεται να επισφραγίζει τη ραγδαία πορεία ανάπτυξης της βρετανικής Fintech. To 2019 ήταν μία χρόνια ορόσημο για την εταιρεία καθώς κατάφερε να κλείσει δύο πολύ μεγάλα deals, με τη Visa και τη Mastercard, και να επεκταθεί σε δεκάδες νέες αγορές.

Όσον αφορά το μέλλον της εταιρείας, ο Storonsky έχει δηλώσει ότι η Revolut θα συνεχίσει να προσλαμβάνει σπουδαίους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να επεκτείνεται σε νέες περιοχές και αγορές. Παράλληλα, θα εργάζεται για να διατηρήσει την εκθετική της ανάπτυξη και να προχωρήσει στην κερδοφορία.

Αν η Revolut κρατήσει αυτό το πλάνο και διατηρήσει τα ποσοστά ανάπτυξής της, μπορεί, σύμφωνα με τον CEO της, να ανεβάσει την αξία της στα 10 δις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ