Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημέρωσε για το ταξίδι του στις ΗΠΑ τον Κυριάκο Βελόπουλο

Σε συνέχεια τον συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και με τον πρόεδρο της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκο Βελόπουλο το απόγευμα όπου και η συνάντηση του διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα.

Με την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και προτού κάνει δηλώσεις στις κάμερες, ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους και είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα».

Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.

Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται. Ο ίδιος αποκόμισε την εντύπωση ότι ακόμα το σκέφτεται (σ.σ. ο Μητσοτάκης) και ότι θα είναι πρόσωπο έκπληξη…

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις… «εντυπώσεις» Βελόπουλου ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε μίλησε για πρόσωπο έκπληξη.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Το… τσιγάρο και το ταξίδι στις ΗΠΑ ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, μπροστά στις κάμερες, μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Βελόπουλος: Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο.
Μητσοτακης: Αν θες τσιγάρο, έξω. Βλέπω μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους δημοσιογράφους το απόγευμα…
Βελόπουλος: Πώς ήταν η Αμερική;
Μητσοτακης: Εντατικό διήμερο
Βελοπουλος: Τώρα που μας έκοψες το τσιγάρο θα πέσει ο τζίρος, οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα. Τον καταψήφισα αλλά βγαίνω έξω και καπνίζω
Μητσοτακης: Καλό είναι να εφαρμόζουμε το νόμο ακόμα και αν τον καταψηφίσαμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ