Δύσκολο το 2019 για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Για πρώτη φορά από το 1996 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είδε την παραγωγή αυτοκινήτων να υποχωρεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ένωση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. BMW, Daimler και Volkswagen κατασκεύασαν στο σύνολό τους, 4,66 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις μονάδες παραγωγής που έχουν στην «πατρίδα» τους. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, η γενικότερη πτώση οφείλεται στις μειώσεις πωλήσεων από τις υπόλοιπες αγορές. Για το 2020 οι προβλέψεις τους δεν δίνουν ιδιαίτερες ελπίδες και περιμένουν, ότι τα πράγματα θα κινηθούν λίγο-πολύ σε παρόμοιο επίπεδο, αν όχι ακόμη χαμηλότερα. 

Πολύ μεγάλο πλήγμα έχει δημιουργήσει και η πτώση πωλήσεων στην Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή. Το 2019 πουλήθηκαν 20,6 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, συνεπώς μιλάμε για περίπου 7,5% υποχώρηση πωλήσεων σε σχέση με το 2018. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραδοσιακά, ποντάρουν πάρα πολλά στην κινεζική αγορά και η υποχώρησή της τους τελευταίους μήνες, τους έχει βάλει σε σκέψεις. Παρουσιάζουν ακόμη και ειδικά μοντέλα που απευθύνονται μόνο σε αυτή την αγορά, ενώ οι στρατηγικές κινήσεις τους, επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στη χώρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ