Οι εταιρείες “κλείνουν” τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ

Με την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, η Air France και η Lufthansa ανακοίνωσαν ότι πήραν την απόφαση να αναστείλουν πτήσεις μέσω Ιράν και Ιράκ.

Είναι η τρίτη αεροπορική εταιρεία που ανακοινώνει αλλαγή διαδρομής αυτές τις μέρες.

Οι ακυρώσεις των εταιρειών

Η Lufthansa πρόσθεσε ότι ακύρωσε την πτήση της, LH600/601 από Φρανκφούρτη προς Τεχεράνη, καθώς και ότι θα εκτιμήσει την κατάσταση περαιτέρω. 

Νωρίτερα, η Scoot της Singapore Airlines και η Kuwait Airways επίσης ανακοίνωσαν ότι αλλάζουν διαδρομή, μετά τα αντίποινα του Ιράν και την επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εταιρείες China Airlines και Malaysia Airlines βρίσκονται μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσε ότι αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Εν τω μεταξύ, η Emirates με έδρα το Ντουμπάι και η αεροπορική Flydubai ακύρωσαν τις πτήσεις της Τετάρτης προς τη Βαγδάτη, σύμφωνα με το Reuters.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές σε σχέση με τη λειτουργία μας και θα κάνουμε περαιτέρω επιχειρησιακές αλλαγές εάν χρειαστεί», ανέφερε η Emirates σε δήλωση προς το Reuters.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Federal Aviation Administration, FAA) απαγόρευσε στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Η FAA επικαλέστηκε την «κλιμάκωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων» στην περιοχή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ