“Tales of Athens”: Οι καλύτερες ιστορίες της πόλης στο αεροδρόμιο, από μικρούς Αθηναίους!

Ολοκληρώθηκε το μαγευτικό ταξίδι του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με την έκθεση “Ιστορίες της Αθήνας” στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών όπου και μέσα από ανακοίνωση του ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του.

Η έκθεση “Ιστορίες της Αθήνας” και που πραγματοποιήθηκε 

Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους πάνω από 100 παιδιά, ενώ χιλιάδες επισκέπτες είδαν από κοντά το πρωτότυπο αυτό εικαστικό αφήγημα της πόλης μέσα από τα μάτια 100 και πλέον παιδιών ηλικίας 4 -14 ετών.

Παράλληλα με την έκθεση, στον χώρο του Μουσείου πραγματοποιήθηκαν δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις (8/11 & 15/12/2019), στις οποίες συμμετείχαν παιδιά από τα 8μηνα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου και παιδιά εργαζομένων του Αεροδρομίου.

Η έκθεση “Tales of Athens” – “Ιστορίες της Αθήνας” σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού φιλοξενήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Αεροδρομίου «Τέχνη & Πολιτισμός», Επίπεδο Αφίξεων – Έξοδος 1, με ελεύθερη πρόσβαση από τις 21.01.19 έως και τις 07.01.2020.

Το πρωτότυπο περιεχόμενο της έκθεσης πρόκειται να αποτυπωθεί σε έντυπη έκδοση σε συνέργεια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ενώ ήδη προγραμματίζεται η μεταφορά της έκθεσης στο εξωτερικό, σε συνεργασία με Πρεσβείες και Γενικά Προξενεία της Ελλάδος.

Συντελεστές

Για το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Γενική Επιμέλεια Έκθεσης : Ίρις Κρητικού, Πρόεδρος ΜΕΠΤ

Επίβλεψη και συντονισμός αρχειακού υλικού : Αθανασία Σκληρού, Επιμελήτρια ΜΕΠΤ

Υποστήριξη από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΜΕΠΤ : Αιμιλία Εμμανουήλ, Αναστασία Σουρλαντζή, Θεοδώρα Χαραλαμποπούλου

Σχεδιασμός Έκθεσης : Ανδρέας Γεωργιάδης

Παραγωγή Βίντεο : Διαμαντής Τάσσης, digi dv productions

Για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Επιμέλεια – Συντονισμός

Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ