Ο CEO της Uber αποκαλύπτει την πιο πολύτιμη επαγγελματική συμβουλή που έχει λάβει

Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, ρωτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την πιο πολύτιμη συμβουλή που έχει λάβει ποτέ και την καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει ο ίδιος στους νέους.

Απαντώντας, δήλωσε ότι η καλύτερη συμβουλή που έχει λάβει ήταν από τον Herbert Allen της Allen & Co. και αυτή η συμβουλή ήταν να ποντάρει στους ανθρώπους και όχι στις εταιρείες. Όσον αφορά τους νέους, ο CEO της Uber εξήγησε ότι η καλύτερη συμβουλή είναι να μην το “παρακάνουν” με τα σχέδια και τους στόχους τους, καθώς η υπερβολική προσήλωση και “ακαμψία” μπορεί να κοστίσει ευκαιρίες, για μια νέα δουλειά, για παράδειγμα.

Όλα καταλήγουν στο να είσαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ευκαιρία, δήλωσε συγκεκριμένα ο Khosrowshahi. Η αποφυγή του υπερβολικού προγραμματισμού είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω, είπε επίσης και πρόσθεσε: Βλέπω ανθρώπους να παίρνουν λάθος αποφάσεις συνέχεια επειδή έχουν μια εικόνα του τι πρόκειται να γίνει. Συνήθως, όταν έχεις μια εικόνα του που θέλεις να πας ή τι πρέπει να γίνει, αυτό οδηγεί σε μια προκατάληψη – μια λογική πλάνη που μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε απόφαση, επειδή ο εγκέφαλος συχνά βλέπει το διαφορετικό ως απειλή.

Φυσικά, η συμβουλή αυτή έρχεται μέσα από την εμπειρία του ίδιου. Ο Dara Khosrowshahi δεν περίμενε ποτέ να γίνει CEO της Uber. Το 2017, ενώ οι φήμες για την τοξική κουλτούρα και τα δημόσια λάθη της Uber “οργίαζαν”, ο πρώην CEO της Expedia συμφώνησε να πραγματοποιήσει μια συνάντηση με την ηγεσία της Uber σχετικά με μια θέση εργασίας. Η συνάντηση αυτή, έθεσε τελικά σε κίνηση μια τεράστια αλλαγή τόσο για την καριέρα του όσο και για την πορεία της εταιρείας.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ