Ρομπότ που φορτίζει μόνο του ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε η Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο ενός ρομπότ το οποίο θα μπορεί αυτόνομα να φορτίσει ένα ή και παραπάνω ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης. Το μόνο που θα έχει να κάνει ο χρήστης είναι να “καλέσει” το ρομπότ στο αυτοκίνητό του μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Το ρομπότ θα λειτουργεί μέσα σε χώρους στάθμευσης, και θα οδηγείται μόνο του όπου το “καλούν”, με τη βοήθεια καμερών, σαρωτών και αισθητήρων που θα συμβάλλουν στο να βρίσκει όχι μόνο το “δρόμο” του αλλά και τη θύρα φόρτισης του κάθε αυτοκινήτου.

Ο αυτόνομος “βοηθός” της VW θα μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα πολλά αυτοκίνητα, συνδέοντας το καθένα με μια φορητή μπαταρία, την οποία και θα αποσυνδέει μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης.Οι φορητές μπαταρίες που θα κουβαλά θα έχουν χωρητικότητα 25 kWh και η ταχύτητα φόρτισης θα πιάνει μέγιστο στα 50 kW.

Βέβαια, όλο αυτό την παρούσα στιγμή δεν είναι παρά μια ιδέα, μια πρόταση της αυτοκινητοβιομηχανίας για να αντιμετωπίσει μελλοντικά προβλήματα και ανάγκες του κλάδου, όπως η μείωση ή εξάλειψη του κόστους δημιουργίας σταθμών φόρτισης ή ειδικών χώρων πάρκινγκ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

“Είναι ένα πρωτοποριακό πρωτότυπο, το οποίο μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκετά γρήγορα, αν οι συνθήκες είναι σωστές”, ανέφερε σχετικά ο Mark Möller, επικεφαλής ανάπτυξης της Volkswagen Group Components. Η ίδια η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει, ωστόσο, επίσημα πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτή η ιδέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ