Το 2019 “έκρυβε” την μεγαλύτερη IPO όλων των εποχών

Η απότομη πτώση στις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) υπογραμμίζει τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση των αγορών καθώς λιγότερες εταιρείες αντλούν κεφάλαια στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Κατά ένα πέμπτο υποχώρησε ο αριθμός των νέων εισαγωγών

Σύμφωνα με τους Financial Times, παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες μετοχές έχουν ενισχυθεί φέτος, ο αριθμός των νέων εισαγωγών υποχώρησε κατά ένα πέμπτο, στις 1.237. Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic.

Αυτές οι εταιρείες συγκέντρωσαν συνολικά 188,8 δις δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά 10% από το 2018 και φτάνοντας επίσης στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας τριετίας.

Οι μεγαλύτερες IPO

H IPO της Saudi Aramco των 25,6 δις δολαρίων στο χρηματιστήριο του Ριάντ Tadawul τον Νοέμβριο ήταν η μεγαλύτερη της χρονιάς, καθώς και το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώθηκε σε αρχική δημόσια προσφορά.

Δεύτερη μεγαλύτερη ήταν η ΙΡΟ της Uber, που έφτασε τα 8,1 δις δολάρια Ακολούθησε η αρχική δημόσια προσφορά της Budweiser APAC στο Χονγκ Κονγκ, ύψους 5,7 δις δολάρια.

Το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ καθυστέρησε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές στις αρχές του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ