Τζουζέπε Κόντε: Δεν θα δεχθούμε στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη

Μέσα από δήλωση του ο Τζουζέπε Κόντε με δήλωσή του προειδοποίησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην κάνει οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση στη Λιβύη, καθώς αυτή δεν θα γίνει ανεκτή από την Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προέβη στην τοποθέτηση αυτή κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου της χρονιάς, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα στρατιωτικής παρέμβασης στη Λιβύη από την Τουρκία, υπέρ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Μια τουρκική παρέμβαση θα είχε ως αποτέλεσμα μια απίστευτη κλιμάκωση στην περιοχή.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε καμία στρατιωτική κλιμάκωση. Μια τουρκική παρέμβαση θα είχε ως αποτέλεσμα μια απίστευτη κλιμάκωση στην περιοχή, με συνέπεια να υπάρξουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων και κανένας νικητής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Αύξηση της διπλωματικής πίεσης προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης

Ο Κόντε, μάλιστα, ζήτησε να αυξηθεί η διπλωματική πίεση προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, ίσως επισκεφθεί εκ νέου τη Λιβύη για να προωθήσει την ιταλική αποφασιστικότητα για «παύση των εχθροπραξιών».

Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να παίξει σημαντικό ρόλο και επομένως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι ενωμένες στη στάση τους έναντι της Λιβύης, με σκοπό την πολιτική λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ