Μαρίνα Φλοίσβου: Πρώτος τουριστικός λιμένας στην Ελλάδα!

Την πρώτη θέση βάσει κύκλου εργασιών-εσόδων ανάμεσα στους τουριστικούς λιμένες (μαρίνας) στην Ελλάδα καταλαμβάνει η Μαρίνα Φλοίσβου, την οποία διαχειρίζεται η LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. (LFM).

Σύμφωνα, με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σε ειδική εκδήλωση, η Μαρίνα Φλοίσβου είχε πέρυσι συνολικά έσοδα από τον ελλιμενισμό των σκαφών και τις μισθώσεις ακινήτων ύψους 13,2 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως προκύπτει, η Μαρίνα Φλοίσβου συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία με θετικές τάσεις αφού τα έσοδά της ήταν αυξημένα το 2018 κατά 6,8% σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με βάση τα στοιχεία του 10μηνου της φετινής χρονιάς, η Μαρίνα Φλοίσβου κατέχει πλέον μερίδιο που φτάνει πλέον το 20% της εγχώριας αγοράς.

Όπως αποκάλυψε ο Διευθ. Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε., Σταύρος Κατσικάδης, και η φετινή χρήση θα είναι κερδοφόρα: “Το 2019 αναμένεται να κλείσει με 3 εκατομμύρια λειτουργική κερδοφορία. Επίσης, θα καταβάλλουμε στο κράτος ενοίκιο ύψους 7 εκατομμυρίων, με βάση την συμφωνία παραχώρησης και περίπου άλλα 11 εκατομμύρια σε φόρους, εισφορές και ΦΠΑ. Κι αυτό είναι σημαντικό αφού συνεισφέρουμε στα έσοδα του κράτους και αποδίδουμε στο κοινωνικό σύνολο μέσω μιας μεγάλης επένδυσης, που έγινε από την εταιρεία μας”.

Η LAMDA Flisvos Marina S.A. (LFM), που ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την ανάπλαση, την ανάπτυξη και την διαχείριση της Μαρίνας Φλοίσβου για διάστημα 40 χρονών κατόπιν διαγωνισμού, προχώρησε σε αρχική επένδυση ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, μέσα στο 2018 η Μαρίνα Φλοίσβου ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες ξεκίνησαν το 2017, ενώ από τις αρχές της φετινής χρονιάς έχουν γίνει αναβαθμίσεις και βελτιωτικά έργα σε υποδομές ύψους 500.000 ευρώ.

Επιπλέον, πραγματοποίησε και περιβαλλοντικές επενδύσεις οι οποίες αφορούσαν σε νέα έργα περιβαλλοντικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας, έργα διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, έργα πρασίνου, υπηρεσίες αντιρρύπανσης και προμήθεια αντιρρυπαντικών μέσων, εκπαίδευση του προσωπικού κ.ά.

Κατά την διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης επισημάνθηκε από τον Διευθ. Σύμβουλο της LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. πως η “η πληρότητα της μαρίνας κινείται σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια με αυξητικές τάσεις και μεγάλη ζήτηση, ειδικά από ξένους” ενώ τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το 2018 υπήρξε πληρότητα του εμπορικού του τουριστικού λιμένα 100%, με τα ποσοστά επισκεψιμότητας να διατηρούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με μέσο όρο 27.000 επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

Σήμερα, στην Μαρίνα Φλοίσβου έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία εγκαταστάσεων σε έκταση 3.800 τ.μ. που περιλαμβάνει χρήσεις αναψυχής (αναψυκτήρια / εστιατόρια) και εμπορικές χρήσεις. Οι λιμενικές, αλλά και οι χερσαίες εγκαταστάσεις, συνολικής έκτασης 90.228 τ.μ., καθώς και ο εμπορικός χώρος που διαθέτει η μαρίνα, έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας παγκοσμίου κλάσης εγκατάσταση που προσελκύει υψηλής ποιότητας τουρισμό. Διαθέτει 303 πολυτελείς θέσεις ελλιμενισμού, εκ των οποίων το 50% μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη και πολυτελή γιωτ με μήκος που υπερβαίνει τα 35 μέτρα, οι οποίες είναι κατάλληλες να εξυπηρετήσουν άριστα όλες τις ανάγκες των mega yacht από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζει να τονισθεί πως η εταιρεία LAMDA Flisvos Marina αποτελεί κοινοπραξία των εταιρειών LAMDA Flisvos Holding Α.Ε (LFH) (77,23%) και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ) (22,77%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ