PotPan: Πάνω από 17 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσει ο κύκλος εργασιών για το 2019

Η PotaPan, η ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2001 και διαθέτει μια υπερσύγχρονη ιδιοκτήτη βιομηχανική μονάδα και παράγει έτοιμα γεύματα, αναμένεται να παρουσιάσει τον κύκλο εργασιών που αναμένεται να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ.

Η ανοδική πορεία της εταιρείας

Πρόκειται για σημαντική ανάπτυξη σε σχέση με τα 13,8 εκατ. ευρώ στα οποία κυμάνθηκε ο τζίρος της το 2018 και όπως ανέφεραν σε συνάντηση με δημοσιογράφους οι επικεφαλής της Κωνσταντίνος Μπινιάρης και Ιωάννης Τουτζιαρίδης, η ανοδική αυτή πορεία καταγράφεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ενώ  υπάρχουν τα εχέγγυα να συνεχιστεί και την την επόμενη 5ετία με την εταιρία να εκμεταλλεύεται το expertise της στην παραγωγή γευμάτων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της με νέα προϊόντα που έχουν πια μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η PotPan απασχολεί συνολικά 250 άτομα προσωπικό διαθέτοντας υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που αγγίζουν τα 3.160 τ.μ. και είναι εξοπλισμένες με τα πλέον εξελιγμένα μηχανήματα.  Η εταιρεία έχει την δυνατότητα να παράγει έως 45.000 έτοιμα γεύματα υψηλής ποιότητας την ημέρα και ετησίως προσφέρει περισσότερες από 7 εκατομμύρια μερίδες μαγειρεμένου φαγητού. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει βραβευτεί με πολλά βραβεία ποιότητας για τα προϊόντα τους π.χ. Τράπεζα Πειραιώς (διοργάνωση ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ), Greek Business Champion.

Διαθέτει μια υπερσύγχρονη ιδιοκτήτη βιομηχανική μονάδα στην Αυλίδα καθώς και υποκαταστήματα στην Αττική (Περιστέρι) και  στο νησί της Χίου καθώς και συνεργαζόμενη μονάδα στην Βόρεια Ελλάδα. Η μονάδα στο Περιστέρι δημιουργήθηκε μέσα στο 2019 και εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική της εταιρείας για την δημιουργία υποκαταστημάτων που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με την κεντρική μονάδα στην Αυλίδα. Αναμένονται να δημιουργηθούν και άλλα στο άμεσο μέλλον ενώ η PotPan εξετάζει και την περίπτωση δημιουργίας μονάδας στο εξωτερικό.   

Η διείσδυση της PotPan σε εταιρείες και ομίλους

Δυναμική παρουσία στην ετοίμων γευμάτων στο σουπερμάρκετ φαίνεται να έχει η PotPan διατηρώντας συνεργασίες στην Ελλάδα με τις αλυσίδες Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασίλοπουλος και Γαλαξίας ενώ διαθέτει και εξαγωγική δραστηριότητα με συνεργασίες για private label προιόντα με μεγάλα supermarkets του εξωτερικού όπως Delhaize (Βέλγιο), Lidl (Γερμανία), ASDA (Αγγλία). Ακόμη έχει διεισδύσει και στην ξενοδοχειακή αγορά, παράγοντας γεύματα και ημι έτοιμες λύσεις για ξενοδοχεία, έχοντας δημιουργήσει συνεργασίες με μεγάλα και παραδοσιακά ονόματα του ξενοδοχειακού κλάδου στην Αθηνά όπως το President και το Astor αλλά και στα νησιά μας όπως στη Μύκονο στην Κρήτη , στη Ρόδο και στην Χαλκιδική. Μέχρι σήμερα προμηθεύει 45 ξενοδοχειακές μονάδες και μετά την παρουσία της  στην έκθεση XENIA φιλοδοξεί την επόμενη σαιζόν να πλησιάσουν τις 100. Επίσης συνεργάζεται με μονάδες υγείας και χώρους αυξημένης κοινωνικής φροντίδας αλλά και σε κρουαζιερόπλοια και άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, σχολεία, μονάδες υγείας χώρους αυξημένης κοινωνικής φροντίδας αλλά και συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς και στηρίζει την τοπική παραγωγή/κοινωνία.

Ετήσια συνεργασία με φορείς όπως:

  1. Σίτιση οικοτροφείου ΕΠΑΨΥ Χαλκίδας, 10 άτομα , προσφορά μεσημεριανού γεύματος , Δευτέρα – Κυριακή
  2. Σίτιση οικοτροφείου ΕΠΑΨΥ Λειβαδιάς, 15 άτομα , προσφορά μεσημεριανού γεύματος , Δευτέρα – Κυριακή
  3. Σίτιση Ιερού Ναού Αγίου Δημήτριου Χαλκίδας, 370 άτομα , προσφορά μεσημεριανού γεύματος, Δευτέρα – Κυριακή

Στις 19 Δεκέμβριου θα παρέχουν Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε 250 παιδιά στον γνωστό οργανισμό η Κιβωτός του Κόσμου.

Τα σχέδια της PotPan για το 2020

Για το 2020 προγραμματίζει την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα κυμανθούν μεταξύ 500 χιλ ευρώ και 1 εκατ. ευρώ για την ανανέωση της γραμμής συσκευασίας με βασικό στόχο μιας Eco-friendly πρότασης.  Επίσης το πλάνο της προβλέπει την περαιτέρω ανάπτυξη της στο εξωτερικό και προς την κατεύθυνση αυτή προχωρά στην ανάπτυξη νέων προτάσεων που συνίστανται στα εξής:

  • Healthy γεύματα βασισμένα σε superfood συστατικά από την Ελλάδα, σε μορφή superfood salads, superfood bawls, vegan bawls, με σκοπό την έναρξη συνεργασιών με αλυσίδες του εξωτερικού.
  • Vegan γλυκά χωρίς ζάχαρη με βάση ξηρούς καρπούς και προσθήκη από άλλα Ελληνικά υγιεινά συστατικά.