Το Disney+θα κυκλοφορήσει τέλη Μαρτίου στη Γαλλία σε αποκλειστική συμφωνία με το Canal+

Η Walt Disney Co. θα κυκλοφορήσει την streaming υπηρεσία της, γνωστό και ως Disney +, μέσα από την πλατφόρμα του Canal+ της Vivendi SA, έως τα τέλη του Μαρτίου του επόμενου έτους, σύμφωνα με όσα είπαν στελέχη των δύο ομάδων σε κοινή τους συνέντευξη που κυκλοφόρησε στην Γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Σύμφωνα με το Reuters, παραδοσιακές εταιρείες μέσων ενημέρωσης όπως το Canal+ βρίσκονται υπό πίεση να βρουν τρόπους για να συγκεντρώσουν το περιεχόμενο τους καθώς αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό από online streaming πλατφόρμες όπως το Netflix και τις νεοεισερχόμενες στο χώρο των αθλητικών δικαιωμάτων όπως τη κινεζική Mediapro.

Ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, Maxime Saade, δήλωσε ότι “αυτή η αποκλειστική συνεργασία είναι ένα νέο βήμα για τη μεταμόρφωση του μοντέλου Canal+”.

Ο Saada όμως αρνήθηκε να κάνει σχόλια σχετικά με το κόστος που θα χρεώνει το Canal+ για το Disney+.

Ο Kevin Mayer, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιχείρησης της Disney για άμεση κατανάλωση και διεθνή δραστηριότητα, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα των ΗΠΑ ελπίζει να αποκτήσει από 60 εκατ. έως 90 εκατ. πελάτες, έως το 2024.

Δεδομένα από την εταιρία αναλύσεων Sensor Tower έδειξαν ότι το Disney+ είχε εγκατασταθεί από περίπου 28 εκατομμύρια πελάτες σε πέντε χώρες από την κυκλοφορία του στις 12 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ