Έρημη και ήρεμη πόλη η Αθήνα

Η Αθήνα αυτή την στιγμή από εκεί που ήταν μια πόλη γεμάτη ενέργεια και ένταση έχει μετατραπεί σε μία ερημική αλλά και ήρεμη. 

Το τοπίο της θυμίζει σαν κάτι βγαλμένο από ταινία και ο λόγος είναι διότι φαίνεται σαν να την έχουν εγκαταλείψει. 

Από την ομόνοια μέχρι και τα Εξάρχεια η πόλη έχει πολύ λίγο κόσμο που κυκλοφορεί. Παράλληλα υπάρχει έντονη παρουσία αστυνομικών αλλά και μεγάλη κυκλοφορία πυροσβεστικών εκτός από τα Εξάρχεια όπου δεν φάνηκε η παρουσία των αστυνομικών εκεί.

Συγκεκριμένα η Πανεπιστημίου θυμίζει ένα φρούριο με αρκετά μαγαζιά να έχουν κλείσει και να έχουν ήδη προετοιμαστεί για το οτιδήποτε. Αυτό που ξεχώρισε ιδιαίτερα ήταν το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ το οποίο ήδη έχει κατεβάσει τα ρολά και φαίνεται σαν να έχει κλείσει γενικά.

Στο Πολυτεχνείο και στα Εξάρχεια τα πράγματα φαίνεται να είναι και εκεί ήσυχα με την ημέρα να κυλά φυσιολογικά και τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά σαν μία ακόμη κανονική μέρα, χωρίς όμως να κυκλοφορεί και εκεί αρκετός κόσμος.

Ένα από τα σημεία που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και συγκινεί αρκετούς είναι το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος όπου ήδη έχουν πάει κάποια άτομα και έχουν αφήσει λουλούδια προς τιμήν του.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την στιγμή πραγματοποιείται μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο όπου ξεκίνησε από τα Προπύλαια, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή όπου και προχώρησαν. 

Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός και οι συρμοί διέρχονται κανονικά, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ