Φωτιά στο Athenaeum Palace: Απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα – 3 στο νοσοκομείο

Μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει πριν λίγες ώρες στο “Athenaeum Palace” με αρκετούς να έχουν εγκλωβιστεί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο ταχύτητα ώστε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα παρασχέθηκε βοήθεια από την Πυροσβεστική σε 20 άτομα για να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου και δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν με χρήση κλιμακοφόρου οχήματος.

Στο 1ο όροφο φαίνεται να εντοπίστηκε η φωτιά και συγκεκριμένα σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε κουζινάκι, απ’ όπου ενδεχομένως ξεκίνησε, ενώ οι καπνοί έβγαιναν από τον 6ο όροφο, καθώς από εκεί βρήκαν δίοδο.

Όμως οι περισσότεροι εργαζόμενοι και πελάτες του ξενοδοχείου κατάφεραν να φύγουν από το κτίριο με αποτέλεσμα να μην απεγκλωβιστούν. Από την άλλη όμως οι πυροσβέστες χρειάστηκε να βοηθήσουν 20 άτομα για να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου και δύο με χρήση κλιμακοφόρου οχήματος από τον 6ο όροφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, ενώ με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και με κατάγματα νοσηλεύονται μία 32χρονη και ένας 25χρονος αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα έσπευσαν στο ξενοδοχείο. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, οι πυροσβέστες έλεγξαν δωμάτιο-δωμάτιο όλους τους χώρους του ξενοδοχείου για τυχόν εγκλωβισμένους.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ