Credit Cruise και UBS βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες στις ασιατικές αγορές για το 2020

Σε κλοιό πιέσεων κατάφερε να κρατήσει και σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια το ενδεχόμενο παράταση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μέχρι και μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Η οικονομία και αγορά της Αυστραλίας

Η αγορά της Αυστραλίας ηγήθηκε των απωλειών, με τον δείκτη S&P/ASX 200 να υποχωρεί πάνω από 1,4% και με τις μετοχές του ομίλου μεταλλευμάτων ΒΗΡ να κάνουν βουτιά 2,5%.

Η οικονομία της Αυστραλίας αναπτύχθηκε με ρυθμούς 1,7% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αυστραλιανή στατιστική αρχή. 

Αρνητική η εικόνα στο Χρηματιστήριο του Τόκιο

Αρνητική εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον Nikkei 225 να υποχωρεί 1%. Μικτές τάσεις στις κινεζικές αγορές, με τον δείκτη της Σαγκάης να χάνει οριακό έδαφος, ενώ ο δείκτης στην αγορά Σενζέν είχε οριακά κέρδη. Πτώση 1,19% για το Χογκ-Κογκ.

Παρά τις πρόσφατες αναταράξεις, Credit Suisse και UBS διακρίνουν επενδυτικές ευκαιρίες στις ασιατικές αγορές το 2020. Η Credit Suisse προβλέπει κατά μέσο όρο αποδόσεις 6% για τις αμερικανικές και ασιατικές μετοχές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απροσδόκητες δυσμενείς εξελίξεις, όπως η σινοαμερικανική διαμάχη.

Για τη UBS, η ομολογιακή αγορά της Κίνας θα ξεχωρίσει το 2020. Τα κινεζικά onshore ομόλογα θα επωφεληθούν από τις επιτοκιακές μειώσεις της κεντρικής τράπεζας στο πρώτο ήμισι του 2020, σύμφωνα με τη UBS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ