Η Αυστραλία βάζει “τέλος” στα κινητά κατά την οδήγηση με τη βοήθεια της AI

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, άρχισε να χρησιμοποιεί τις πρώτες κάμερες που εντοπίζουν αυτόματα τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το κινητό τους. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγξει εικόνες οδηγών και εντοπίζει “σημάδια” χρήσης κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, οι επιλεγμένες εικόνες ελέγχονται και από ανθρώπους προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

Τους πρώτους τρεις μήνες εφαρμογής του νέου συστήματος, οι παραβάτες θα δέχονται απλώς μία σύσταση ωστόσο μετά τα πρόστιμα θα είναι ακριβά – θα ξεκινούν από 233 δολάρια και θα φτάνουν τα 309 σε περίπτωση παραβίασης σχολικών ζωνών, για παράδειγμα. Οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι η νέα αυτή μέθοδος θα μειώσει τα ατυχήματα στους δρόμους.

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποφευχθούν 100 ατυχήματα, θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς, σε διάστημα πέντε ετών. Αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει στην πράξη, θεωρείται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, καθώς οι οδηγοί θα διστάζουν πλέον να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να στείλουν κάποιο μήνυμα όταν ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μια κάμερα μπορεί να τους καταγράφει.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ