Η HSBC μεταφέρει κεφάλαια ύψους 20 δις. σε blockchain

Σύμφωνα με το Reuters, η πλατφόρμα, που θα ονομάζεται Digital Vault, θα παρέχει στους επενδυτές real-time πρόσβαση σε αρχεία που μέχρι τώρα ήταν σε έντυπη μορφή, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ελέγχουν οτιδήποτε βρίσκεται στην “κατοχή” τους, κάτι που μέχρι τώρα ήταν “δύσκολο και χρονοβόρο”.

Σημειώνεται ότι τα 20 δις που σχεδιάζει να μεταφέρει η HSBC αποτελούν μόλις το 40% των κεφαλαίων που διαχειρίζεται – η συνολική τους αξία αγγίζει τα 50 δις. Η χρήση της πλατφόρμας blockchain αναμένεται ότι θα οδηγήσει και σε μειώσεις κόστους τόσο για την ίδια την τράπεζα όσο και για τους πελάτες της, ωστόσο η HSBC δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίζει το ποσό που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί. Ένας ανεξάρτητος αναλυτής ανέφερε στο Reuters ότι δεν περιμένει να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Όπως και να έχει, η HSBC είναι μία από τις πρώτες παγκόσμιες τράπεζες που υιοθετεί σε τόσο ευρεία κλίμακα το blockchain. Η τράπεζα πειραματίζεται με την τεχνολογία για πάνω από ένα χρόνο – τον Ιανουάριο μάλιστα ανακοίνωσε ότι είχε διευθετήσει περίπου 3 εκατομμύρια διασυνοριακές συναλλαγές μέσω μιας πλατφόρμας blockchain. Η τράπεζα έχει επίσης υπαινιχθεί τη χρήση blockchain για την ψηφιοποίηση πιστώσεων στο παρελθόν.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ