Στρατηγική συνεργασία 7ΑΜ και FUELICS στον τομέα των Έξυπνων Πόλεων

Η ροδίτικη 7ΑΜ (TRINITYVISION), εταιρεία παραγωγής λογισμικού τηλεματικής και εφαρμογών για Ράδιο Ταξί τουριστικών περιοχών, Tour Operators και Tour Agents, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της με την deep tech εταιρεία ανάπτυξης Ιnternet οf Τhings αισθητήρων FUELICS, τεχνολογικό spin-off του Εθνικού Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος».

Η TRINITYVISION ιδρύθηκε το 2005 και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για διαχείριση στόλου σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση σύγχρονων αλγορίθμων AI και Machine Learning, καινοτόμες λύσεις για εταιρείες ταξί, τουριστικά πρακτορεία και tour operators σχετικά με τις μεταφορές, εκδρομές και τη διαχείριση αεροδρομίων. Οι πλατφόρμες CABS.GR, DISPATCH.GURU και TOURISMBUS, στηρίζουν τεχνικά τις τουριστικές μεταφορές, με παρουσία σε πάνω από 30 περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της εταιρικής αναδιάρθρωσης η εταιρεία λειτουργεί πλέον με την επωνυμία 7AM.

FUELICS ιδρύθηκε το 2019 και είναι εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης εκθετικών αισθητήρων τεχνολογίας NB-IoT για διαχείριση δεξαμενών καυσίμων και εφαρμογές έξυπνων πόλεων. Εφαρμόζοντας φιλοσοφία edge computing σε αισθητήρες που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από μπαταρία, οι αισθητήρες της FUELICS που παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα, αποτελούν τις πλέον καινοτόμες λύσεις διαχείρισης στάθμης δεξαμενών καυσίμων, ανίχνευσης κατειλημμένου οδοστρώματος, ανάκτησης δεδομένων από υδρόμετρα, μέτρησης στάθμης υδάτων σε επίγειες και υπόγειες κατασκευές, μέτρησης στάθμης στερεών αποβλήτων σε κάδους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ