Η Google λανσάρει τραπεζικούς λογαριασμούς στο Google Pay!

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος να παρέχει τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω της εφαρμογής Google Pay, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η εταιρεία μέχρι σήμερα είχε επικεντρωθεί στο κομμάτι των πληρωμών, όμως τώρα φαίνεται θέλει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της, όπως άλλωστε έκανε η Apple αλλά και το Facebook. Το νέο project της εταιρείας ονομάζεται Cache και θα “τρέξει” σε συνεργασία με τις Citigroup και Stanford Federal Credit Union, οι οποίες θα διαχειρίζονται το οικονομικό backend και την κανονιστική συμμόρφωση.

Ο Caesar Sengupta, στέλεχος της Google, δήλωσε στην WSJ ότι η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να “βοηθήσει περισσότερα άτομα να κάνουν περισσότερα πράγματα με ψηφιακό τρόπο online” και σημείωσε ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προσφορά προγραμμάτων “επιβράβευσης”. Ο Sengupta τόνισε επίσης -προσπαθώντας πιθανώς να προλάβει αντιδράσεις- ότι η Google δεν θα πουλήσει χρηματοπιστωτικά δεδομένα σε διαφημιστές, προσθέτοντας πως ούτε τώρα χρησιμοποιεί τα δεδομένα του Google Pay για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η Google, όπως προαναφέραμε, δεν είναι η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που λανσάρει τραπεζικές υπηρεσίες. Πριν λίγους μήνες, η Apple λάνσαρε μια πιστωτική κάρτα, την Apple Card σε συνεργασία με την Goldman Sachs και το Facebook προανήγγειλε την κυκλοφορία του Libra, ενός κρυπτονομίσματος που προσπαθεί να δημιουργήσει σε συνεργασία με άλλες τεχνολογικές εταιρείες. H Apple διαθέτει επίσης -εδώ και χρόνια- τo Apple Pay ενώ αντίστοιχη υπηρεσία λάνσαρε μόλις χθες και το Facebook.

Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν κάτι λίγο πολύ γνωστό – ο τομέας των τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών “αλλάζει” και μαζί όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Οι τράπεζες “στριμώχνονται” και, όπως βλέπουμε, όχι από μόνο μικρές και μεγαλύτερες fintechs – όπως μπορεί να νόμιζαν μερικοί μέχρι σήμερα- αλλά και από τα “τεχνολογικά μεγαθήρια” που σπεύδουν να πάρουν ένα κομμάτι από την “πίτα”!

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ