BIS: Ίδρυση “task force” με στόχο τα ψηφιακά νομίσματα

Η BIS ανακοίνωσε σήμερα ότι τo απερχόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ θα ηγηθεί νέα μονάδα στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), η οποία θα επικεντρωθεί στα ψηφιακά νομίσματα.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Μπενουά Κερέ θα διευθύνει το “Innovation Hub” της BIS, το οποίο δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος με στόχο να διερευνήσει πώς η τεχνολογία επηρεάζει τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο. 

Η BIS, η οποία είναι γνωστή ως η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών, έχει έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας. 

Η ζήτηση για γρήγορες, αξιόπιστες και φθηνές διασυνοριακές πληρωμές αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

“Οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε την καινοτομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να στηρίξουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα” τόνισε ο Μπενουά Κερέ. 

Σε ομιλία που έδωσε τον Σεπτέμβριο, ο Μπενουά Κερέ υποστήριξε ότι το Libra του Facebook ήταν ένα “καμπανάκι” για τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο. “Η ζήτηση για γρήγορες, αξιόπιστες και φθηνές διασυνοριακές πληρωμές αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια” σημείωσε. “Οι φορείς άσκησης πολιτικής και οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να απαντήσουν στις προκλήσεις αυτές” πρόσθεσε. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ