Οι φόβοι για την ασφάλεια των επισκεπτών “μεταμορφώνουν” την Airbnb

Την πρόθεση της να προχωρήσει σε επαλήθευση όλων των καταχωρήσεων που υπάρχουν στην πλατφόρμα της ανακοίνωσε η Airbnb ύστερα από την μαζική δολοφονία 5 ατόμων σε ιδιοκτησία που είχε νοικιαστεί μέσα από την πλατφόρμα. 

Το περιστατικό συνέβη στην Ορίντα της Καλιφόρνια και η ιδιοκτησία που είχε ενοικιαστεί, ήταν party house, ιδιοκτησία δηλαδή που νοικιάζεται για την διεξαγωγή πάρτι. Όπως ανακοίνωσε η Airbnb θα αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τέτοιες καταχωρήσεις, ενώ θα προχωρήσει σε έλεγχο όλων των ιδιοκτησιών που υπάρχουν στην πλατφόρμα της. 

Η ανάγκη για αυτή την επαλήθευση, έχει γίνει ακόμα πιο επιτακτική από την ολοένα αυξανόμενη κρουσμάτων απάτης στην πλατφόρμα, με εικονικές εγγραφές οι οποίες παίρνουν λεφτά από ενοικιαστές και στην συνέχεια τους αφήνουν στο δρόμο. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Airbnb, η πλατφόρμα θα προχωρήσει στις εξής αλλαγές:

  • Επαλήθευση του 100& των λιστών
  • Δημιουργία  “εγγύησης επισκεπτών” σε περίπτωση που αυτοί φτάσουν σε μια ιδιοκτησία η οποία δεν ταιριάζει στην αρχική περιγραφή. 
  • την δημιουργία 24ωρης τηλεφωνικής υποστήριξης, στελεχωμένη με ανθρώπους και όχι με chatbots 
  • την δημιουργία πραγματικών ανασκοπήσεων και ελέγχων σε καταχωρήσεις υψηλού κινδύνου

Εκτός από τα θανατηφόρα περιστατικά, τα οποία ευτυχώς είναι πολύ λίγα, η airbnb έχει να αντιμετωπίσει ένα αυξανόμενο κύμα καταχωρήσεων, στο οποίο οι επισκέπτες επιλέγουν μια ιδιοκτησία η οποία στις σχετικές φωτογραφίες φαίνεται πολύ πιο ελκυστική από ότι είναι στην πραγματικότητα, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οι πραγματικές συνθήκες δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην περιγραφή. 

Επίσης αυξάνεται και ο αριθμός ψεύτικων καταχωρήσεων, μέσω των οποίων απατεώνες ιδιοκτήτες παίρνουν προκαταβολές από ιδιοκτησίες που δεν υπάρχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ