Η ZTE ετοιμάζεται να ανοίξει εργοστάσιο κατασκευής smartphones στην Ελλάδα

Σε συνέχεια τόσο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σαγκάη η οποία πιστοποίησε και διεύρυνε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και έβαλε τις βάσεις για την αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας, όσο και της επιτυχημένης παρουσίας της Cosco στον Πειραιά η οποία έχει ανοίξει νέου δρόμους για την είσοδο των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, αλλά και της έναρξης των λειτουργιών της Bank Of China στην Αθήνα, ήρθε και το άμεσο ενδιαφέρον της ZTE η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για δημιουργία εργοστασίου στη χώρα. 

Η ZTE είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού υλικού στον κόσμο και παρά τα προβλήματα της βρίσκεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως στην σχετική κατάταξη των εταιρειών. 

Τα προβλήματα για την ZTE ξεκίνησαν όταν οι ΗΠΑ την απέκλεισαν από την αγορά της χώρας με την δικαιολογία ότι η παρουσία της αποτελεί απειλή για την δημόσια ασφάλεια, ενώ κατηγορήθηκε για εμπορικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο τελεί υπό το εμπάργκο των ΗΠΑ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να εκδώσουν διαταγή με την οποία οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούσαν να πουλήσουν υλικό και εξαρτήματα στην ΖΤΕ κάτι που οδήγησε σχεδόν στο κλείσιμο της εταιρείας. 

Ένα χρόνο μετά η ZTE έχει σταθεί ξανά στα πόδια της και παρουσίασε κέρδη ύστερα από μια καταστροφική χρονιά που της άφησε ζημιές 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία έχει ήδη παρουσία στη χώρα, καθώς έχει ήδη δημιουργήσει ένα διαμετακομιστικό κέντρο στον Πειραιά, ενώ τώρα σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Li Zixue, εκδήλωσε την επιθυμία να δημιουργήσει εργοστάσιο μεταποίησης στην Ελλάδα, μέσω του οποίου θα κατασκευάζει smartphones και τηλεπικοινωνιακό υλικό για την υπόλοιπη Ευρώπη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ