Μειώθηκαν σημαντικά οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές fintechs τον Οκτώβριο

Φυσικά, το ποσό αυτό δεν είναι “κακό”, είναι όμως αισθητά μειωμένο από το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου (420 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Dealroom, τα οποία αφορούν εταιρείες που ασχολούνται με τραπεζική, πληρωμές, insuretech και proptech, από άποψη αριθμού συμφωνιών την “πρωτιά” πήρε το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις Starling και Tide να λαμβάνουν δύο πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Βέβαια, η Βρετανία έχει όλο το 2019 τα σκήπτρα, αφού μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι fintech εταιρείες της σήκωσαν 2,91 δισ. δολάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που είχαμε δημοσιεύσει τον Σεπτέμβριο, το Λονδίνο κατάφερε φέτος να ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη σε Fintech επενδύσεις με διαφορά 200 εκατ. δολαρίων!

Οι επενδύσεις του Οκτωβρίου ανά χώρα

Οι επενδύσεις του Οκτωβρίου ανά χώρα

Το 2019 πάντως, ήταν μέχρι τώρα μια καλή χρονιά για τις fintechs πανευρωπαϊκά, όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού καταγράφηκε ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, χάρη σε ένα πολύ δυνατό πρώτο τρίμηνο. Η πτώση που παρατηρείται τώρα είναι επομένως κάτι το “παράδοξο” για τη μέχρι τώρα επενδυτική πορεία και αναμένουμε να δούμε πώς θα κλείσει το έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ