Νέος πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται σήμερα στη Βρετανία

Σήμερα οι Βρετανοί βουλευτές πρόκειται να εκλέξουν νέο πρόεδρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τζον Μπέρκοου μετά από δέκα χρόνια θητείας του στη συγκεκριμένη θέση.

Οι οκτώ υποψήφιοι για την προεδρία

Όπως σχολιάζει το Reuters, τα τελευταία τρία χρόνια ο πρόεδρος έχει παίξει ιδιαίτερο ρόλο στη διαδικασία των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων και ψηφοφοριών.

Οκτώ υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει συμμετοχή στην “κούρσα”, ενώ ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία μικρή ομιλία, με τη διαδικασία να ξεκινάει κατά τις 4:30 μμ, ώρα Ελλάδος.

Ο πρόεδρος που θα διαδεχθεί τον Μπέρκοου θα είναι αντιμέτωπος με αρκετές προκλήσεις, σημειώνει η Alice Lilly, ερευνήτρια στο thin tank Institute for Government.

Το “διάσημο” order του Τζον Μπέρκοου

Με τη μαύρη μεταξωτή του τήβεννο και τις πολύ χαρακτηριστικές του γραβάτες, ο Τζον Μπέρκοου -όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο- ηγήθηκε των συνεδριάσεων με την περίφημη βροντερή του κραυγή “Order!” 14.000 φορές σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του BBC.

“Ορισμένες από τις αποφάσεις που πήρε ο Τζον Μπέρκοου υπό την προεδρία του ήταν άνευ προηγουμένου. Ορισμένοι βουλευτές τον αγάπησαν. Κάποιοι βουλευτές τον απεχθάνονταν”, δήλωσε η Alice Lilly.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ