Στα 8,8 δισ. δολάρια έφτασαν τα έσοδα από το Halloween!

Μπορεί οι απόψεις σχετικά με το Halloween στη χώρα μας να είναι διχασμένες, καθώς όπως υποστηρίζουν οι “πολέμιοι” του δεν είναι κάτι παραπάνω από μια ξενόφερτη γιορτή η οποία δεν έχει σχέση με την ελληνική παράδοση και πραγματικότητα, η αλήθεια είναι όμως πως σε παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, οι τάσεις και οι μόδες, και μαζί και οι γιορτές, είναι πολύ εύκολο να διασκορπιστούν σε όλο τον κόσμο. 

Μπορεί λοιπόν στη χώρα μας όσοι βρίσκουν την ευκαιρία για λίγη επιπλέον διασκέδαση να αγκαλιάζουν αυτή τη γιορτή, όμως στις ΗΠΑ το Halloween, μαζί με άλλες αντίστοιχες γιορτές, είναι η “βαριά βιομηχανία” του λιανεμπόριου. Κάθε χρόνο τα ποσά που δαπανώνται είναι τεράστια και όπως είναι φυσικό η φετινή χρονιά δεν ήταν εξαίρεση, αν και ο μέσος όρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν φέτος και φυσικά το συνολικό ποσό, είναι χαμηλότερο από το 2017 που ήταν και το έτος ρεκόρ για την γιορτή. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις ΗΠΑ, οι καταναλωτές ξόδεψαν 86,26 δολάρια κατά μέσο όρο σε γλυκά, στολές και είδη διακόσμησης, ενώ πιστοί στην παράδοση οι άνδρες καταναλωτές ξόδεψαν πιο πολλά από τις γυναίκες, με 96,13 δολάρια για τους άνδρες έναντι 76,92 των γυναικών. 

Συνολικά, οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν 8,8 δισ. δολάρια για το φετινό Halloween, σχεδόν το διπλάσιο ποσό από ότι είχε ξοδευτεί το 2005 όπου ο μέσος όρος εξόδων ήταν 48,48 δολάρια. Η χρονιά ρεκόρ στα έξοδα για το Halloween ήταν το 2017, όταν τα συνολικά έξοδα έφτασαν τα 9,1 δισ. δολάρια με 86,13 δολάρια ανά άτομο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ