Κάντε με μια μέρα υπουργό Παιδείας και θα δείτε!

Τις τελευταίες μέρες η κοινή γνώμη της χώρας έχει διχαστεί από την απόφαση μιας ομάδας performer να παρουσιάσει ένα δρώμενο κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το θέμα ασχολήθηκαν επώνυμοι και ανώνυμοι και ο καθένας είχε μια άποψη να πει, με τις πιο πολλές να αντικατοπτρίζουν τις πολιτικές του πεποιθήσεις. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας, η παρέμβαση τους είχε σκοπό να εκκινήσει την διάλογο για τις μαθητικές παρελάσεις και κατά πόσο αυτός ο θεσμός θα πρέπει να συνεχίζεται στην εποχή μας. Ανεξάρτητα από το πως βλέπει ο καθένας την πράξη, θα πρέπει να πούμε ότι είχε αποτέλεσμα καθώς προκάλεσε και ακόμα προκαλέι αντιδράσεις και συζητήσεις. 

Μέσα σε όλους όσους πήραν θέση και εξέφρασαν την άποψη τους για το συμβάν, ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος πήρε την ευκαιρία να δηλώσει πως η ομάδα αυτή είχε δίκιο και πως οι μαθητικές παρελάσεις θα πρέπει να καταργηθούν κάποια στιγμή. Μίλησε για πολιτική βούληση και για την ανάγκη κάποια στιγμή η πολιτεία να δώσει ένα τέλος σε αυτό τον θεσμό, ο οποίος έχει τις ρίζες του σε μια δικτακτορική περίοδο της χώρας. 

Όλα καλά και ωραία θα πει κάποιος και καλά κάνει ο κ. Φίλης και εκθέτει την άποψη του, άλλωστε αυτή είναι και η ουσία της δημοκρατίας. Εν μέρη συμφωνώ με τον κ. Φίλη, ίσως οι παρελάσεις να είναι αναχρονιστικές και θα πρέπει κάποια στιγμή να επανεξετάσουμε την οπτική μας πάνω σε αυτό.

Ίσως, αν κάποια στιγμή το κόμμα στο οποίο ανήκει έρθει στην εξουσία και τύχει να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας να κάνει κάτι γι’ αυτό. Θα ήταν ωραίο ένας υπουργός Παιδείας να προσπαθήσει να βάλει σε δημόσιο διάλογο ένα θέμα που καλώς ή κακώς έχει εντυπωθεί στο ασυνείδητο των πολιτών και να προτείνει ίσως την αντικατάσταση του με κάτι άλλο, με κάτι που θα επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών και θα τους δίνει κίνητρα. 

Η χώρα έχει κουραστεί να βλέπει υπουργούς Παιδείας που παίζουν με τον αριθμό των ειδικών δασκάλων και καθηγητών σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα, από ένα θεσμό που θα έπρεπε, σε κανονικές συνθήκες, να απορροφά ένα σημαντικό κομμάτι του ετήσιου προϋπολογισμού, να προάγει τη μόρφωση, να καλλιεργεί τις κλίσεις των παιδιών και να δημιουργεί πολιτισμό και επιστήμη. 

Κρίμα κύριε Φίλη.

Κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση κύριε Φίλη και κρίμα που δεν είσαι υπουργός Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ