Η ARM “παρακάμπτει” το εμπάργκο και συνεχίζει να προμηθεύει τη Huawei

Η ARM, η οποία εξαγοράστηκε από την Ιαπωνική Softbank για 32 δισ. δολάρια το 2016, αναγκάστηκε να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις της με τη Huawei, όταν η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε τις εξαγωγές στην κινεζική εταιρεία.

Το γεγονός αυτό, ανάγκασε την Huawei να κυκλοφορήσει το Mate 30 Pro χωρίς Google Play, Google Maps, YouTube και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google. Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές για άλλα εξαρτήματα και να κατασκευάσει το δικό της επεξεργαστή, Kirin 990, για το Mate 30.

Τώρα φαίνεται ότι η Huawei απαλλάσσεται – τουλάχιστον προσωρινά- από αυτό το πρόβλημα, αφού η ARM ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να την προμηθεύει με τεχνολογία της “που δεν παράγεται στις ΗΠΑ”. Πιο συγκεκριμένα, η ARM θα συνεχίσει να εξάγει την “αρχιτεκτονική” Armv8-A και την επόμενη γενιά αυτής καθώς είναι “βρετανικής καταγωγής”.

Αυτό το “παραθυράκι” ανοίγει καθώς η απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης δεν “αφορά” αποστολές προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί σε άλλες χώρες. Έτσι οι εταιρείες εξάγουν νόμιμα προϊόντα εφόσον αυτά δεν έχουν κατασκευαστεί (έστω κατά 25%) στις ΗΠΑ.

Παρόμοιους “δρόμους” έχουν επιλέξει και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως οι Micron TechnologyQualcomm και Intel προκειμένου να συνεχίσουν τις αποστολές προϊόντων τους στη Huawei χωρίς να παραβιάζουν τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ