Τι αλλάζει στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

 ανέφερε πως λαμβάνει δύο μήνυματα από την ελληνική κοινωνία, τα οποία είναι εντελώς αντίθετα μεταξύ τους. Η μία πλευρά είναι οι δικαιούχοι των επιδομάτων και η άλλη οι εργαζόμενοι οι οποίοι ωστόσο δεν δικαιούνται τα επιδόματα. 

Οι δικαιούχοι, λοιπόν, αναρωτιούνται πως γίνεται να συνυπολογίζονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ στο εισόδημα ενώ οι εργαζόμενοι παραπονιούνται ότι τα εισοδήματα όσων παίρνουν επιδόματα εν τέλει ξεπερνούν τα δικά τους. 

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε, λοιπόν, πως «Εμείς πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο» ενώ επισήμανε πως από το 2020 θα υπάρξει ένας ολικός σχεδιασμός των επιδομάτων όπου θα δημιουργηθεί μία ενιαία βάση δικαιούχων. 

Σχετικά με τους αλλοδαπούς δικαιούχους των δικαιώματων είπε πως αυξάνεται ο χρόνος παραμονής από τα 5 στα 10 χρόνια με σκοπό να διαπιστωθεί πως οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν έμπρακτα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Θέλησε μάλιστα να δώσει τέλος στην άποψη ότι τα επιδόματα τα παίρνουν οι αλλοδαποί λέγοντας πως οι δικαιούχοι είναι πάνω από 90% Έλληνες. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου, σταματά η χαρτούρα που αφορά τη χορήγηση των επιδομάτων καθώς πλέον όλα θα γίνονται ψηφιακά. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ