Ενισχυμένο το Αυστριακό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κροατία

Ο υπουργός Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας, Ντάρκο Χόρβατ, δήλωσε, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Ψηφιακών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Ελίζαμπετ Ούντολφ-Στρομπλ, ότι  περισσότερα από 600 εκατομμύρια κούνα έχουν επενδυθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου για την κατασκευή, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση υποδομών, που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη επενδυτικής δραστηριότητας 

Η σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανικής πολιτικής

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο υπουργοί εξέτασαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα βιομηχανικής πολιτικής, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιοποίησης.

Η Κροατία -τόνισε ο Ντάρκο Χόρβατ- φιλοδοξεί να προσελκύσει μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο και από την Αυστρία και διαθέτει ιδιαίτερα ευνοϊκό επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον. Η Αυστρία, συνέχισε ο Ντάρκο Χόρβατ, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Κροατία και ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος. 

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία των ευρωπαϊκών κεφαλαίων τα οποία -όπως είπε- μπορούν να είναι τόσο για τους Κροάτες, όσο και για τους Αυστριακούς επιχειρηματίες, “πηγή” νέων επενδυτικών κύκλων που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη. Οι δύο υπουργοί τόνισαν, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανικής πολιτικής.

(1 ευρώ = 7,452 κούνα).
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ