Joker: Η Ελλάδα “χτυπάει” το εργοστάσιο της Volkswagen!

Η Τουρκική εισβολή στη Συρία έχει οδηγήσει μερικές Ευρωπαϊκές εταιρείες να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους για επενδύσεις στη γειτονική χώρα και η Volkswagen είναι μια από αυτές. 

Όπως αναφέρθηκε πριν μερικές μέρες, η εταιρεία κολοσσός μάλλον θα ακυρώσει τα σχέδια της για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία, ενώ ήδη Βουλγαρία και Ρουμανία είναι έτοιμες να δώσουν με τη σειρά τους γη και ύδωρ για να να πείσουν τον γερμανικό όμιλο να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στις χώρες τους. 

Όπως ακούει ο Joker, τις τελευταίες μέρες υπάρχει η πρόθεση από στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης να μπουν “σφήνα” στα σχέδια των δύο χωρών και να διεκδικήσει η Ελλάδα την εγκατάσταση του εργοστασίου. 

Μια τέτοια επένδυση, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, θα μπορούσε να αποτελέσει το “διαμάντι στο στέμμα” των επενδύσεων στην χώρα, και να αποτελέσει την αφετηρία της εισόδου πολύ μεγάλων επενδύσεων σε αυτή. 

Σύμφωνα με όσα φτάνουν στα αυτιά του Joker η πρόταση προς την VW χρειάζεται να γίνει με προσοχή, καθώς τα ανταλλάγματα θα πρέπει να ακολουθούν τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης τόσο προς τους Ευρωπαίους Εταίρους αλλά και τους πολίτες. 

Σε περίπτωση που η επένδυση αυτή καταφέρει και ολοκληρωθεί θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία της χώρας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να μπει στο χάρτη των επενδύσεων τέτοιου μεγέθους, καθώς θα εκτιναχθεί τόσο η αξία της βιομηχανίας όσο και οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ