Σε χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολαρίων στοχεύει η Revolut στο “δρόμο” για παγκόσμια επέκταση

Σύμφωνα με το Sky News, η εταιρεία προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα JP Morgan, προκειμένου να την βοηθήσει να συγκεντρώσει 500 εκατ. δολάρια μέσω της πώλησης μετοχών και να λάβει ένα -μετατρέψιμο σε μετοχές- δάνειο, ύψους 1 δισ. δολαρίων, τους επόμενους μήνες.

Με αυτά, η εταιρεία στοχεύει να ανεβάσει την αξία της κάπου ανάμεσα στα 5 και στα 10 δισ. δολάρια, και να γίνει η fintech με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη. Εάν όλα αυτά επιτευχθούν, η Revolut θα γίνει επίσης μία από τις λίγες από τις τεχνολογικές εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει γύρους χρηματοδότησης άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Σε συνέντευξή του πριν λίγο καιρό, ο Nikolay Storonsky, CEO και ιδρυτής της εταιρείας, είχε δηλώσει ότι αν η Revolut διατηρήσει τα ποσοστά ανάπτυξης της, η αξία της μπορεί μέσα σε λίγα χρόνια να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια. “Νομίζω ότι θα συμβεί σε κάποιο σημείο και ελπίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα υπερβούμε και τα 10 δισ. δολάρια. Θα ήταν δύσκολο να πούμε πότε ακριβώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό, αλλά αναμένω ότι μπορεί να είναι μέσα στα επόμενα χρόνια”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Η “διπλή” χρηματοδότηση, ή πιο σωστά η προσπάθεια της Revolut, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το παγκόσμιου deal της με τη Visa και την ανακοίνωση επέκτασής της σε 24 νέες χώρες αλλά και μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2018, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία κατέγραψε το 2018 καθαρή ζημιά ύψους 32,8 εκατ. λιρών, ποσό διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2017 (14,8 εκατ. λίρες).

Η Revolut ακολουθεί μια ταχεία πορεία ανάπτυξης από την ίδρυσή της, το 2015, μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε με μια προπληρωμένη κάρτα και μια εφαρμογή που επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν συναλλαγές στο εξωτερικό χωρίς να πληρώνουν υψηλά τέλη συναλλάγματος. Από τότε έχει επεκτείνει την πλατφόρμα της, η οποία περιλαμβάνει συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, επιχειρηματικούς λογαριασμούς και δυνατότητα αγοραπωλησίας μετοχών, ενώ οι πελάτες της ξεπερνούν πλέον τα 8 εκατομμύρια.

Με τα νέα της πλάνα, η εταιρεία ανεβάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα και βάζει στόχο να γίνει η “πολυτιμότερη” fintech στην Ευρώπη ή και παγκοσμίως. Μένει να δούμε αν θα το πετύχει!

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ