Joker: Επίθεση Εξωστρέφειας ετοιμάζει το Χρηματιστήριο

Παρά την γενικότερη καλή εικόνα που δείχνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο παρά τις διακυμάνσεις του έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, οι εταιρείες που θεωρητικά θα μπορούσαν να βρίσκονται συνωστισμένες στον προθάλαμο περιμένοντας την είσοδο τους σε αυτό Λάμπουν δια της απουσίας τους. 

Παρά την επιτυχία της έγκρισης του σχεδίου Ηρακλής και τις επιτυχημένες εκδόσεις των ομολόγων των εισηγμένων εταιρειών, μέχρι στιγμής το Χρηματιστήριο δεν έχει καταφέρει να δελεάσει νέες εταιρείες. 
Μπορεί η αγορά των small caps να δείχνει ότι είναι ενεργοποιημένη, όμως αυτό που χρειάζεται η Αθηνών είναι μερικές ηχηρές εγγραφές (πχ Ναυτιλιακές που εξακολουθούν να προτιμούν τα αλλοδαπά ταμπλό), οι οποίες όμως δείχνουν διστακτικές στο να πουν το “Ναι” που θα τις φέρει να διαπραγματεύονται στην Αθήνα.
Όπως μαθαίνει ο Joker, η εξέλιξη αυτή έχει “προβληματίσει” την Αθηνών, η οποία βλέπει την επιτυχία του Road Show να μην έχει τον αντίστοιχο αντίκτυπο στο εσωτερικό και να μην εκταμιεύει τις ομολογουμένως σημαντική δουλειά που γίνεται από το ΧΑ στο εξωτερικό. 
Μπορεί στην Αθηνών να υποστηρίζουν (και με το δίκιο τους) πως ” Έξω πάμε καλά”, όμως θα πρέπει αυτή η επιτυχία να μεταφερθεί και στο εσωτερικό. Στα αυτιά του Joker φτάνουν πληροφορίες πως το Χρηματιστήριο ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια “επίθεση εξωστρέφειας” με σκοπό να αναδείξει την δουλειά που κάνει και να ακουστεί αυτή η δουλειά και σε αυτιά που βρίσκονται πέρα από τον κύκλο των συγγενών και φίλων που μέχρι τώρα ασχολούνται με αυτό 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ