Οι επενδυτές “ξηλώνουν” την Hugo Boss!

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της Hugo Boss βρίσκονται σε συνεχή πτώση, ενώ η εταιρεία δήλωσε πως για το 2019 το συνολικό της κέρδος θα κυμανθεί περίπου 5% κάτω από τα περσινά επίπεδα, έχοντας ήδη μειώσει τις προβλέψεις της από τον Αύγουστο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να χάσει 13% και να αναμένεται να συνεχίσει την πτωτική της πορεία πριν καταφέρει να σταθεροποιηθεί. 

Η κόντρα ΗΠΑ και Κίνας έχει πλήξει τις μάρκες πολυτελείας

Η Hugo Boss ακολουθεί την πτώση των κοσμηματοπωλείων Tiffany, τα οποία επίσης είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται, καθώς έχουν μειωθεί πολύ τα έσοδα από τις μαζικές αγορές των Κινέζων τουριστών. Από την στιγμή που η εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα έχει κλιμακωθεί, τόσο οι Κινέζοι τουρίστες αλλά και καταναλωτές έχουν στραφεί μακρυά από τις δυτικές μάρκες, έχοντας καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στο σχετικό εμπόριο. 

Η Ασία συνεισφέρει στο 15% των πωλήσεων της Hugo Boss αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της. Όμως και στο Χονγκ Κονγκ, οι πρόσφατες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις έχουν πλήξει σοβαρά τις πωλήσεις, καθώς η χώρα είναι παραδοσιακά μια από τις μεγάλες αγορές πολυτελών προϊόντων. 

Η Luis Vuitton κυριαρχεί

Η Hugo Boss δεν κατάφερε να κερδίσει τους επενδυτές με το σχέδιο ανατροφοδότησης της, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχε ισχυριστεί πως θα αυξήσει τα έσοδα της κατά 5-7% ετησίως μέχρι το 2022, ένα αισιόδοξο σενάριο καθώς η αγορά των πολυτελών προϊόντων δείχνει ανάπτυξη στο 3-4% ετησίως στο σύνολό της. Προκειμένου να το επιτύχει αυτό, η Hugo Boss θα έπρεπε να πάρει σημαντικό μερίδιο από τους αντιπάλους της, όμως η εικόνα δείχνει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. 

Η Luis Vuitton εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά και να μην επηρεάζεται από τις εξελίξεις και σε πείσμα της γενικής εικόνας της αγοράς, ανακοίνωσε πως τα έσοδα του τριμήνου ξεπέρασαν το αναμενόμενο, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά 25%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ