“Έτοιμη” να κυκλοφορήσει τα πλήρως αυτόνομα οχήματά της η Waymo

Η Waymo, η θυγατρική της Alphabet, που δοκιμάζει εδώ και καιρό τα αυτόνομα “robotaxi” της σε διάφορες συνθήκες (πάντα παρουσία οδηγού), ανακοίνωσε στους πελάτες της ότι στην επόμενη διαδρομή τους μπορεί να “λείπει” ο οδηγός ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έστειλε ένα mail στους πελάτες της – σε όσους χρησιμοποιούν την πιλοτική υπηρεσία ταξί της – με το οποίο τους ενημέρωνε ότι τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητά της “είναι καθ’οδόν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα πιλοτικά προγράμματα της Waymo γίνονται με τα αυτόνομα μίνι βαν της Chrysler Pacifica, και καλύπτουν μια καθορισμένη γεωγραφικά περιοχή, πάντα, όπως προαναφέραμε, παρουσία οδηγού.

Το 2017, η εταιρεία λάνσαρε πιλοτικά το “early rider” πρόγραμμά της, στο οποίο συμμετείχαν πολίτες κατόπιν αίτησης, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά ξεκίνησε το Waymo One, την υπηρεσία “ταξί” που αναφέραμε, που ήταν το πρώτο της βήμα προς την εμπορευματοποίηση των οχημάτων.

Στο μεταξύ άνοιξε τεχνικά κέντρα σε διάφορες περιοχές, προχώρησε σε σημαντικές συνεργασίες και επεκτάθηκε, φτάνοντας στο σήμερα, στο λανσάρισμα των οχημάτων χωρίς οδηγό – ένα ορόσημο για την εταιρεία, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα χρησιμοποιηθούν στο ευρύ κοινό.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ