Γιάννης Βρούτσης: “Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η ρύθμιση των 120 δόσεων”

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter υπενθύμισε ότι εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι “ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η ρύθμιση των 120 δόσεων! Η συμμετοχή στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη θετική! Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν ακόμη τις επόμενες ώρες να ενταχθούν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ!”.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, από αύριο, θα υπάρχουν μόνο οι 12 δόσεις.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σημειώνεται ότι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 104 δισ. ευρώ στην εφορία, χωρίς να συνυπολογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις και επιπλέον 33 δισ. ευρώ χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από αυτά ρυθμίστηκαν περίπου 7 δισ. ευρώ με 1 εκατομμύριο οφειλέτες σε σύνολο 4 εκατομμυρίων να επιχειρούν να μπουν στις ρυθμίσεις και επτά στους δέκα (περίπου 700.000) να τα καταφέρνουν καταβάλλοντας τουλάχιστον την πρώτη δόση. Περίπου 450.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρύθμισαν χρέη 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Εφορία, ενώ περίπου 260.000 ΑΦΜ έκαναν το ίδιο για χρέη 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία (στοιχεία έως το βράδυ της Πέμπτης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 4 εκατ. ευρώ των οφειλετών στην εφορία 900.000 ΑΦΜ χρωστούν 1-50 ευρώ και αθροιστικά 1,7 εκατ. οφείλουν έως 250 ευρώ (δηλαδή 12 δόσεις, όσες προσφέρει ήδη και σήμερα η πάγια ρύθμιση και δεν χρειάζονταν να περιμένουν την έκτακτη με τις 120 δόσεις).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ