H Γαλλία απαγόρευσε στα παιδιά κάτω των 15 να έχουν κινητά στο σχολείο!

Η απαγόρευση, η οποία έγινε νόμος του κράτους το καλοκαίρι που μας πέρασε, επηρεάζει όλα τα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, και εκτός από τα κινητά απαγορεύει και τα tablets. Ενώ η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων κατά τις ώρες διδασκαλίας ήταν ήδη σε ισχύ από το 2010, ο νέος νόμος επεκτείνεται σε διαλείμματα και ώρες γεύματος.

Τα σχολεία είναι ελεύθερα να επιλέξουν από μόνα τους εάν εφαρμόσουν την απαγόρευση και για μαθητές άνω των 15, ενώ όπως είναι λογικό υπάρχουν επίσης ορισμένες εξαιρέσεις στην απαγόρευση, όπως για τους φοιτητές με αναπηρίες. 

Σύμφωνα με τον νέο αυτό νόμο, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν τα κινητά τους κατά την έναρξη των μαθημάτων της ημέρας, ή να τα κλειδώνουν στα ντουλάπια τους, με τον τρόπο που θα γίνει αυτό  να επαφίεται στο κάθε σχολείο ξεχωριστά, σύμφωνα με το Associated Press. 
Ο λόγος για την νομοθετική αυτή ρύθμιση είναι το γεγονός ότι οι μαθητές είχαν γίνει πολύ εξαρτημένοι και εθισμένοι στα κινητά τους με αποτέλεσμα να αποστασιοποιούνται από το περιβάλλον τους. 
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, ο νόμος αυτός είναι ένας “νόμος του 21ου αιώνα” καθώς αντιμετωπίζει μια πολύ σύγχρονη ανάγκη και θα βοηθήσει την πειθαρχία και την υγεία των περίπου 12 εκατ. μαθητών της χώρας. 
“Το ότι αποδεχόμαστε και αγκαλιάζουμε τις νέες τεχνολογίες, δε σημαίνει πως θα αποδεχτούμε και όλα τα κακά τους” τόνισε ο υπουργός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ