Χρηματοδότηση-ρεκόρ για την ισπανική “νεοτράπεζα” Bnext

Οι DN Capital, Redalpine, και Speedinvest ηγήθηκαν του γύρου, με τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Founders Future και Cometa.

Από την ίδρυσή της το 2018, η Bnext έχει γίνει η μεγαλύτερη “νεοτράπεζα” στην Ισπανία, με 300 χιλ. ενεργούς χρήστες και μηνιαίες συναλλαγές άνω των 100 εκατ. ευρώ. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τους υπάρχοντες τραπεζικούς τους λογαριασμούς με την πλατφόρμα και να διαχειριστούν τα οικονομικά τους σε ένα μέρος, ανά πάσα στιγμή. Επίσης, έχουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά και ασφαλιστικά προϊόντα μέσω ενός marketplace εντός της εφαρμογής.

H Bnext σχεδιάζει να λανσάρει κάποια “premium” πακέτα, που θα περιλαμβάνουν περισσότερα προϊόντα, υπηρεσίες και διαφορετικά IBAN για κάθε χρήστη, ενώ σκοπεύει να επεκταθεί στο Μεξικό, μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με το Tech.eu, η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στη Λατινική Αμερική.

Σχολιάζοντας τον γύρο, ο Guillermo Vicandi, CEO της Bnext, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεργαστούμε με μια τέτοια επιλεγμένη ομάδα επενδυτών. Η χρηματοδότηση που θα λάβουμε θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση και να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας εντός και εκτός των συνόρων μας. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πρόκληση και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι ‘αυτό.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ