Οι επενδυτές κάνουν επίθεση στην Tesla η οποία χάνει 7% της αξίας της

Με αφορμή τα νούμερα παραγωγής και παράδοσης των οχημάτων της, οι επενδυτές έχουν προχωρήσει σε ένα μαζικό sell off της Tesla, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 7%.

Ο λόγος για αυτή την επίθεση στην Tesla δεν είναι άλλος από τα νούμερα παράδοσης που παρουσίασε η εταιρεία, τα οποία αν και εντός στόχων, προμηνύουν δύσκολες στιγμές για το επόμενο τρίμηνο. 

Πιο συγκεκριμένα, στο τρίτο τρίμηνο του έτους, η Tesla παρέδωσε 97.000 οχήματα, με τις προβλέψεις των αναλυτών να κυμαίνονται από 95.000 έως 100.000 οχήματα. Παρά το γεγονός ότι οι παραδόσεις ήταν μέσα στις προβλεπόμενες τιμές, αυτό που ανησύχησε τους αναλυτές και οδήγησε τους επενδυτές στο να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις, είναι πως η Tesla δεν θα καταφέρει με αυτό το ρυθμό να πιάσει τον ετήσιο στόχο των σχεδόν 400.000 οχημάτων.

Η προσπάθεια της Tesla δυσκολεύει ακόμα περισσότερο αν υπολογίσει κανείς πως οι υπόλοιποι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν πια μπει για τα καλά στο παιχνίδι των ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που πιέζει τις πωλήσεις αλλά και τις προοπτικές των πωλήσεων της. 

Ένας ακόμα λόγος για την μαζική πτώση της μετοχής της εταιρείας είναι το γεγονός πως κατ’ επανάληψη ο Elon Musk είχε δηλώσει πως η εταιρεία θα καταφέρει να παραδώσει πάνω από 100.000 οχήματα αυτό το τρίμηνο, κάτι που δεν κατάφερε και όπως δείχνει θα παραμείνει μια ακόμα “κούφια” υπόσχεση. 

Μετά και την σημερινή πτώση, η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 27% μέσα σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ