Η Tesla “βάζει μπροστά” τα αυτόνομα ταξί της με νέα εξαγορά

Η Tesla εξαγόρασε την DeepScale, μια startup της Silicon Valley η οποία χρησιμοποιεί επεξεργαστές χαμηλής ισχύος για να πετύχει πιο ακριβή “υπολογιστική όραση”, με στόχο να βελτιώσει το βοηθητικό σύστημα οδήγησης Autopilot και να μετατρέψει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα σε “ρομποτικά ταξί”.

Τα οχήματα της Tesla δεν θεωρούνται πλήρως αυτόνομα, ούτε Επίπεδου 4, άρα δεν μπορούν να χειριστούν όλες τις πτυχές της οδήγησης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ωστόσο, διαθέτουν ένα από τα πιο προηγμένα βοηθητικά συστήματα οδήγησης στην αγορά και ο Elon Musk έχει υποσχεθεί ότι αυτό θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέχρι να φτάσει σε σημείο πλήρους αυτονομίας.

Επίσης, νωρίτερα φέτος, ο Musk είχε δηλώσει ότι η Tesla θα λανσάρει ένα αυτόνομο δίκτυο μεταφορών μέχρι το 2020. Η DeepScale, μια εταιρεία που ιδρύθηκε πριν τέσσερα χρόνια, φαίνεται να είναι μέρος αυτού του σχεδίου καθώς έχει αναπτύξει έναν τρόπο να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά “νευρικά δίκτυα” σε μικρούς, χαμηλού κόστους, αισθητήρες και επεξεργαστές του αυτοκινήτου για τη βελτίωση της ακρίβειας των συστημάτων αντίληψης.

Αυτά τα συστήματα αντίληψης, τα οποία χρησιμοποιούν αισθητήρες, συστήματα χαρτογράφησης, σχεδιασμού και ελέγχου για την ερμηνεία και ταξινόμηση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, είναι απαραίτητα για τη λειτουργία αυτόνομων οχημάτων. Με λίγα λόγια, αυτά τα συστήματα επιτρέπουν στα οχήματα να κατανοούν τον κόσμο γύρω τους.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ