Βαγγέλης Γκιζέλης: “Η ρομποτική μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα”

Στο πλαίσιο της 6ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gizelis Robotics, Βαγγέλης Γκιζέλης, παρουσίασε την σημασία των Smart Factory στην Ελλάδα και το πως η ρομποτική μπορεί να βοηθήσει τις βιομηχανίες, τα εργοστάσια αλλά και άλλες μικρές επιχειρήσεις.

Η εξέλιξη της CALPAK μέσα σε 10 χρόνια με την βοήθεια της ρομποτικής

Η παρουσίαση του ξεκίνησε δείχνοντας την εξέλιξη της CALPAK, εταιρεία ηλιακών θερμοσίφωνων – ηλιακών συστημάτων, μέσα σε 10 χρόνια και συγκεκριμένα στην επεξεργασία και τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων.

Το 2009 τόνισε ότι η παραγωγή των προϊόντων της CALPAK γινόταν χειρωνακτικά ενώ με το πέρασμα των χρόνων στην εταιρεία εισήλθε η ρομποτική όπου κατάφερε να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει γενικά τα περιττά έξοδα και συγκεκριμένα με την βοήθεια της Gizelis Robotics όπου κατάφερε να το κάνει όλο αυτό εφικτό.

Η στρατηγική που ακολουθεί η Gizelis Robotics

Ο ίδιος τόνισε ότι πιστεύει στο ελληνικό επιχειρείν αλλά και το ελληνικό δαιμόνιο. Επίσης νιώθει αισιοδοξία και συγκεκριμένα για τους επιχειρηματίες όπου νιώθουν οι ίδιοι αισιόδοξοι για τον industry 4.

Ακόμα πιο πολύ ο ίδιος ανέφερε ότι πιστεύει πιο πολύ στους Έλληνες ότι θα τα καταφέρουν αλλά και γενικά στο ότι κάτι “μπορεί να γίνει και όχι το ότι δεν υπάρχει”.

Συνέχισε λέγοντας ότι με την αύξηση των smart factory πολλά μπορούν να επιτευχθούν θέτοντας ποιο πολλούς στόχους για το μέλλον βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη σε όλους αυτούς τους χώρους. Αλλά και θεωρεί ότι η ρομποτική είναι το μέλλον σε κάθε παραγωγική διαδικασία. 

Τέλος η στρατηγική τους δεν είναι να κοιτάνε τους ανταγωνιστές και να μαθαίνουν από αυτούς αλλά να γίνεται ακριβώς το αντίθετο με εκείνους να είναι ένα βήμα μπροστά στην ρομποτική και τους ίδιους τους ανταγωνιστές να τους κοιτούν και να μαθαίνουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ