Joker: Ξεκινάει ο “χορός” των ομολόγων

Την κατάσταση βοήθησε και η έκδοση του ΟΤΕ η οποία πήγε αρκετά καλά, καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών ενώ καλή εικόνα έχει υπάρξει και από τις εκδόσεις που έγιναν μέσ στο καλοκαίρι. 

Όπως μαθαίνει ο Joker του EmeaTimes, μετά και από το roadshow του Χρηματιστηρίου που έγινε στο Λονδίνο πριν από μερικές μέρες, τα μηνύματα των ξένων επενδυτών είναι αρκετά θετικά. Τόσο η μεγάλη προσέλευση επενδυτών, ακόμα και οίκων που μέχρι τώρα “σνόμπαραν” την ελληνική αποστολή, όσο και η διάθεση των ξένων επενδυτών να δουν πιο ζεστά τις εταιρείες μέσης και μεγάλης κεφαλαιοποίησης με μεσομακροπρόθεσμα πλάνα, “ζέσταναν” το ενδιαφέρον των εταιρειών. 

Όπως φτάνει στα αυτιά του Joker, η Motor Oil ετοιμάζεται να βγει στις αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου, μια προοπτική που έχει οδηγήσει τις τράπεζες να κάνουν ουρά προκειμένου να αναλάβουν την έκδοση, ενώ σύμφωνα με άλλες επίσης ισχυρές πληροφορίες το δημόσιο ετοιμάζει νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου, ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ. 

Όλα αυτά φυσικά θα εξεταστούν κάτω από το πρίσμα των εξελίξεων στην διεθνή αγορά και των τάσεων που επικρατούν, όμως όπως όλα δείχνουν οι όποιες αναταραχές είναι παροδικές και δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις εξελίξεις. 

Όμως οι πληροφορίες δεν σταματούν εδώ καθώς αρκετές εταιρείες δείχνουν έτοιμες να ακολουθήσουν, όμως προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής για να δουν τι θα κάνουν οι υπόλοιπες εκδόσεις. Αν υπάρξει συνέχεια του καλού οικονομικού κλίματος, τότε θα δούμε και άλλες εκδόσεις ακόμα και μέχρι το τέλος του χρόνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ