Οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν επίσημο αίτημα παραπομπής του Τραμπ για προδοσία!

Στην ανακοίνωση της, με την οποία καταθέτει το αίτημα για  έρευνα για παραπομπή και καθαίρεση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής η Πελόσι κάνει λόγο ακόμα και για “προδοσία”. 

“Οι πράξεις της προεδρίας Τραμπ αποκάλυψαν την προδοσία του Προέδρου στον όρκο του, την προδοσία της Εθνικής μας Ασφάλειας και την προδοσία της νομοθεσίας μας. Γι’ αυτό σήμερα ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρούν σε επίσημη έρευνα για καθαίρεση”, ανέφερε η Νάνσι Πελόσι.

Το θέμα τώρα θα πάει στην Βουλή, η οποία θα κληθεί να εξετάσει αν ο Ντόναλντ Τραμπ επεδίωξε την βοήθεια της Ουκρανίας για να προχωρήσει σε δυσφήμιση του υποψήφιου αντιπάλου του για τις εκλογές του 2020. “Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής”, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι. “Ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου”, πρόσθεσε.

 

Για κυνήγι μαγισσών κάνει λόγο ο Τραμπ

Όπως ήταν φυσικό ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να σχολιάσει την ανακοινωση, κάνοντας λόγο για “κυνήγι μαγισσών” “Μια τόσο σημαντική μέρα στα Ηνωμένα Έθνη, τόση πολλή δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί εσκεμμένα έπρεπε να το καταστρέψουν και να το υποβαθμίσουν με περισσότερα έκτακτα δελτία από κυνήγι μαγισσών για τα σκουπίδια. Τόσο κρίμα για την χώρα μας”, αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση μέσω Twitter ο Τραμπ. 

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να στηρίξουν αυτό το ψήφισμα.

“Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια νομικά έγκυρη ή σοβαρή αιτία” να προβάλει κανείς αντιρρήσεις, είπε ο Τσακ Σούμερ, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός λόγος θα ήταν “να προστατευθεί ο πρόεδρος από την απόδοση ευθυνών”.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι “ακουγόταν” πως θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ