Αυτά είναι τα βήματα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό – επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΕΦΚΑ προχώρησαν στον διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τα τρία διακριτά βήματα που περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία 

• BΗΜΑ 1: είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου /συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.

Με την ολοκλήρωση του βήματος αυτού έως 30 Σεπτεμβρίου, κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση, υπογραμμίζει το υπουργείο.

• ΒΗΜΑ 2: Προσδιορισμός/επανυπολογισμός των οφειλών

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

• ΒΗΜΑ 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης

Ο ασφαλισμένος/συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο ΚΕΑΟ για ρύθμιση.

Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων, οι ασφαλισμένοι/συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα μέχρι 30/9/2019 για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τα δύο επόμενα βήματα μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως την 31/12/2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ