Με “σφραγίδα Ελλάδας” τα διαβατήρια του Μπαγκλαντές!

Συνολικά 35 εκατ. διαβατήρια θα τυπώσει η ελληνική εταιρεία για την κυβέρνηση της χώρα, ύστερα από συμφωνία που υπογράφηκε με τη μητρική εταιρία Veridos GmbH. Το σύνολο των διαβατηρίων θα τυπωθεί σε ελληνικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ίλιον Αττικής. 

Τα διαβατήρια θα έχουν έγχρωμη φωτογραφία, λογισμικό υψηλής τεχνολογίας και θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη θωράκιση των πολιτών και των προσωπικών δεδομένων, τα οποία η Veridos Ματσούκης μπορεί να υλοποιήσει, χάρη και στην ολοκλήρωση της επένδυσης των 35 εκατ. ευρώ με την οποία αύξησε θεαματικά τις δυνατότητες παραγωγής με τα υψηλότερα standards ασφαλείας και με τεχνολογία (laser engraving) αιχμής.

Η Veridos Ματσούκης είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία με υποδομές και τεχνογνωσία για να μπορεί να φέρει εις πέρας έργα τέτοιου διαμετρήματος, όπως δήλωσε και ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ευθύμιος Ματσούκης, σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας με την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές. 

Είμαστε η μοναδική ιδωτική εταιρία που παράγουμε εδώ στην Ελλάδα ταυτότητες, διαβατήρια και κάθε είδους έγγραφα ασφαλείας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο αφ’ ενός στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και αφ’ετέρου στην ασφάλεια των πολιτών. Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εκατομμύρια πολίτες απ’ όλο τον κόσμο έχουν ταυτότητες και διαβατήρια made in Greece’’

Η Veridos Ματσούκης από το 1999 ανήκει σε ένα πολύ κλειστό παγκόσμιο κλαμπ 25 εταιρειών που παράγουν εκτυπώσεις χαλκογραφίας. Στις 25 εταιρείες/μέλη της Διεθνούς Κοινότητας Εκτυπωτών Ασφαλείας, ανήκουν τα εκτυπωτικά ιδρύματα των κεντρικών Τραπεζών όλου του κόσμου, ενώ από Ελληνικής πλευράς, το μοναδικό άλλος μέλος, εκτός από την Veridos Ματσούκης, είναι η Τράπεζα της Ελλάδας. 

Παράλληλα όμως είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί με την υψηλότερη διαβάθμιση που απαιτείται για την παραγωγή ταξιδιωτικών εγγράφων με υποδομή για βιομετρικά στοιχεία και με απόλυτη διασφάλιση των κρυπτογραφημένων πληροφοριών (Common Criteria Certification). 

Η εταιρεία έχει πιστοποίηση από την Intergraf, η οποία είναι σε επίπεδο Κεντρικής Τράπεζας (Central Bank Level) που αποτελεί δείκτη  φερεγγυότητας αντίστοιχο με αυτό των κεντρικών τραπεζών. Αυτό το δείκτη στην Ελλάδα τον διαθέτει μόνον η Veridos Ματσούκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ