Το CNN σταματά να διαφημίζει την Juul και άλλα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Σύμφωνα με το Daily Beast, Ο Πρόεδρος του CNN Worldwide, Jeff Zucker, ανακοίνωσε τα νέα σε ένα meeting της εταιρείας. Το κανάλι επιβεβαίωσε την είδηση στο δίκτυο, λέγοντας ωστόσο ότι η πολιτική μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, καθώς οι υπηρεσίες υγείας συνεχίζουν να διερευνούν την ασθένεια.

“Δεδομένων των πρόσφατων ειδήσεων για σοβαρές ασθένειες και θανάτους που συνδέονται με αυτήν την κατηγορία προϊόντων και τις επακόλουθες προειδοποιήσεις … Το CNN έχει αναθεωρήσει την πολιτική του σχετικά με τη διαφήμιση ηλεκτρονικών τσιγάρων και από εδώ και στο εξής δεν θα μεταδίδει διαφημίσεις που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία”, δήλωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του CNN συμπληρώνοντας ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να αρθεί αν κατά τη διάρκεια των ερευνών “νέα στοιχεία έρθουν στο φως”.

Η Juul και άλλες εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν διαφημιστεί τα τελευταία χρόνια με επιτυχία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, φέτος η  Juul ξεκίνησε μια εκστρατεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, με τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και έντυπες διαφημίσεις.

Στο μεταξύ, έξι άτομα έχουν πεθάνει από πνευμονική νόσο που συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι έχουν εντοπιστεί 380 “επιβεβαιωμένα και πιθανά” κρούσματα σε 36 κράτη και στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Συνολικά, έχουν διερευνηθεί πάνω από 450 πιθανές περιπτώσεις.

Η ακριβής αιτία της ασθένειας είναι ασαφής – κάποιοι την αποδίδουν σε παράνομα τροποποιημένους τύπους κάνναβης- ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς δεν αποκλείουν την “απειλή” από τα νόμιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα νικοτίνης. Τα CDC και η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία παροτρύνουν τους ανθρώπους να αποφύγουν εντελώς τη χρήση τους.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ