Joker: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!

Όπως φαντάζεται βέβαια κανείς, η ΔΕΗ δεν πρόκειται να κλείσει αλλά έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί ένας τρόπος για να μειώσει την έκθεση της στα χρέη και κάποια στιγμή να επιστρέψει στην κερδοφορία. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, έχει αναδείξει το θέμα της βιωσιμότητας της ΔΕΗ σε κυρίαρχο θέμα συζήτησης. 

Όπως ακούει ο Joker, στους κόλπους των εργαζομένων της επιχείρησης επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς ένα από τα μέτρα για την εξυγίανση ίσως περιλάβει και περικοπές απολαβών των εργαζομένων. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι “βράζουν” τόσο με τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης του Μ. Παναγιωτάκη όσο και με τον πρώην υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη τον οποίο και θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για το σημείο στο οποίο βρίσκεται τώρα η επιχείρηση. 

Στα μέτρα εξυγίανσης που φοβούνται οι εργαζόμενοι πως θα πλήξουν άμεσα τους εργαζόμενους σε αυτή, εκτός από περικοπές είναι και το κλείσιμο ολόκληρων μονάδων, κάτι που θα οδηγήσει ολόκληρες πόλεις σε “μαρασμό”.

Από τα πυρά των εργαζομένων δεν γλυτώνει ούτε και η συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΕΗ, η οποία θεωρείται πως όλο αυτό το διάστημα έχει με την σιωπή της δώσει τα απαραίτητα άλλοθι στην προηγούμενη διοίκηση να “αλωνίζει”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ