Η Apple λανσάρει το Research app και ξεκινά μελέτες για θέματα υγείας

Εκτός των νέων iPad και Apple Watch αλλά και της συνδρομητικής υπηρεσίας Apple Tv+, η Apple παρουσίασε χθες και την εφαρμογή Apple Research καθώς και μια σειρά μελετών γύρω από την υγεία που πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρεία σε συνεργασία με μεγάλους ερευνητικούς οργανισμούς.

Η εφαρμογή Apple Research απευθύνεται σε χρήστες iPhone και Apple Watch που ενδιαφέρονται να «μοιραστούν» τα δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία τους για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ οι μελέτες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Apple Hearing Study: Μια μελέτη για τις επιπτώσεις του ακραίου ήχου στην μακροχρόνια λειτουργία της ακοής, η οποία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Michigan και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Apple Women’s Health Study: Μελέτη για το πώς ο εμμηνορροϊκό κύκλος μπορεί να επηρεάσει προβλήματα όπως η στειρότητα και η οστεοπόρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Apple Heart and Movement Study: Μελέτη για την παρακολούθηση προειδοποιητικών συμπτωμάτων για την υγεία της καρδιάς και για τρόπους βελτίωσης της συνολικής υγείας. Στην έρευνα θα συμμετάσχει η οργάνωση American Heart Association και το Νοσοκομείο Brigham and Women’s.

Η εφαρμογή Apple Research θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες αργότερα μέσα στο έτος. Η Apple δεν θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα που προσδιορίζουν άμεσα τους χρήστες που μοιράζονται στοιχεία σχετικά με την υγεία τους, σημείωσε χθες ο Δρ. Sumbul Desai της Apple.

Η πρώτη μελέτη σχετικά με την υγεία της καρδιάς έγινε από την Apple το 2017 και συμπεριέλαβε πάνω από 400 χιλ. ανθρώπους. Η επέκταση της εταιρείας σε λειτουργίες πέραν της μέτρησης βημάτων ή της παρακολούθησης της καρδιακής συχνότητας αποτέλεσε σημείο-κλειδί για την μέχρι σήμερα κυριαρχία του Apple Watch έναντι σημαντικών ανταγωνιστών και η εταιρεία επενδύει όπως φαίνεται σε αυτό προκειμένου να κρατήσει και μελλοντικά το πλεονέκτημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία πραγματοποίησε τον Ιούνιο μια σειρά αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων Health app και watchOS6, τα οποία χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση για να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του χρήστη και πλέον μπορούν να καταγράφουν τα επίπεδα θορύβου στο περιβάλλον μαζί με δείκτες υγείας, όπως η καρδιακή συχνότητα, τα επίπεδα ύπνου και άλλα. Η Apple κυκλοφόρησε, επίσης τον Ιούνιο, το Cycle Tracking, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να παρακολουθούν τον κύκλο τους και να γνωρίζουν πότε έχουν ωορρηξία.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ