Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Έλληνας «Τζάστιν Τρυντώ»!

Η «εμφάνιση» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ, η πρώτη ως πρωθυπουργός θύμισε περισσότερο «ροκ σταρ» και λιγότερο έναν πολιτικό όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Ο πρωθυπουργός, συνεπής στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος επισκέφθηκε τα περισσότερα περίπτερα της έκθεσης συνομιλώντας με τους περισσότερους εκθέτες, ενώ σε ότι του έκανε «κλικ» παρέμενε μερικά λεπτά επιπλέον, «σπαταλώντας» λίγο περισσότερο από τον πολύτιμο πρωθυπουργικό  χρόνο.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η «εμφάνιση» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ημερίδα για Startup  εταιρείες, που συντόνισε ο υπογράφων, η οποία έγινε με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους ομιλητές, αλλά και όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο. Η παρουσία του πρωθυπουργού σε ένα τέτοιο γεγονός δημιούργησε βεβαίως μια σχετική αμηχανία την οποία ευγενικά φρόντισε να «σπάσει» ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κάθισε για πολλά λεπτά της ώρας μεταξύ του κοινού παρακολουθώντας μεγάλο μέρος της συζήτησης.

Ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αποτέλεσε η παρέμβαση του πρωθυπουργού, που έγινε μετά από σχετική πρόσκληση της προέδρου του ΤΑΠ, ο οποίος έδειξε νέα γνωρίζει τι ακριβώς πραγματεύονταν η ημερίδα (μιλώντας εκτός κειμένου) δίνοντας μάλιστα σχετικές οδηγίες – κατευθύνσεις στους παρευρισκόμενους.

Άνετος όμως, όπως και αποφασισμένος εμφανίσθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  στην καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, στη ΔΕΘ, βάζοντας στο τραπέζι του διαλόγου μια νέα πολιτική πρόταση απευθυνόμενος πρωτίστως στους πολίτες και δευτερεύοντος στα κομμάτια της αντιπολίτευσης.

Σαφής και χωρίς αστερίσκους περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης του για τον επόμενο χρόνο και τις βασικές παρεμβάσεις που επιθυμεί να πραγματοποιήσει «κοιτώντας» παράλληλα, με την άκρη του ματιού του, τους υπουργούς του οι οποίοι είναι φυσικά οι άμεσα υπεύθυνοι προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της κάθε κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ