Η ΕΛΣΤΑΤ συμμετέχει στην 84η ΔΕΘ

Στην 84η Διεθνή Έκιεση Θεσσαλονίνης (ΔΕΘ) θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΛΣΤΑΤ με τις δράσεις της για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας όπου θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συμμετοχής της στην διεθνής έκθεση.

Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ στην ΔΕΘ

Συγκεκριμένα, στο περίπτερο της (αριθμός 15, stand 27) θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ανά βαθμίδα εκπαίδευσης προκειμένου μαθητές, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό να έλθουν πιο κοντά στη Στατιστική Επιστήμη και στον τρόπο ανάπτυξης, παραγωγής και επικοινωνίας των επίσημων στατιστικών της χώρας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ, ο διαγωνισμός στη Στατιστική, ο διαγωνισμός στη Γραφιστική, το πρόγραμμα EMOS – Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στον τομέα των Επίσημων Στατιστικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα ειδικά σχεδιασμένα τετράδια με ασκήσεις Στατιστικής για μαθητές, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για θέματα Στατιστικής, τις οποίες θα παρακολουθήσουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Β. Ελλάδος. Επίσης στο περίπτερο της ΕΛΣΤΑΤ θα διανέμεται στο κοινό ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις της. Το υλικό που θα διανέμεται είναι επίσης διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Αθανάσιο Κων. Θανόπουλο την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, στις 12:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ