Κάνε μας την χάρη ρε Γιανάκη (με ένα «ν»)

Για μια ακόμη φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών – της «ΠΦΑ» – και νυν γενικός γραμματέας (σικ) του ΜΕΡΑ 25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής) φρόντισε να πει – κατάμουτρα – στον ελληνικό λαό και φυσικά σε όλους όσους τον ψήφισαν πόσο κατώτερους μας θεωρεί.

Η αφορμή για το σχόλιο που διαβάζετε ήταν η τελευταία εμφάνιση του «επαναστάτη» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά. Ο πρώην υπουργός της χώρας εμφανίστηκε, όπως φυσικά και η σύζυγος του, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του φεστιβάλ. Αυτό έλειπε.

Βεβαίως εμείς εδώ στην «ψωροκώσταινα» έχουμε συνηθίσει τον κ. Βαρουφάκη σε ανατρεπτικές – «επαναστατικές» – εμφανίσεις που προφανώς ως στόχο έχουν να ενισχύσουν το προφίλ που ο γ.γ. του ΜΕΡΑ 25 θέλει να «χτίσει» στο εσωτερικό της χώρας. Είναι πραγματικά αλησμόνητες οι «εμφανίσεις» του κ. Βαρουφάκη, ως υπουργού Οικονομικών της χώρας, σε πλήθος επίσημων συναντήσεων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικότερη όλων φυσικά η παρουσία του στην πρωθυπουργική κατοικία, στη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο οι φίλοι του κ. Βαρουφάκη θα περιμέναν ότι ο «αρχηγός» τους, που καλεί τους «οπαδούς» του – σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – σε Ανυπακοή, να εμφανίζεται ανάλογα και σε γεγονότα όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Κάτι εξάλλου που θα βοηθούσε και την προβολή της ταινίας που βασίζεται στα έργα και τις ημέρες της θητείας του, ως υπουργού Οικονομικών της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2015 που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών!

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Βαρουφάκης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «τζάμπα μάγκας» δίνοντας μας το δικαίωμα να το προσφωνούμε ως Γιανάκη (με ένα «ν»)!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ